<
>

Klopp oppert spelers niet af te laten reizen voor WK-kwalificatieduels

Pro Shots

Jürgen Klopp heeft geopperd dat Liverpool zijn spelers later deze maand niet laat vertrekken voor de WK-kwalificatiewedstrijden. Het is volgens de trainer 'gewoon niet mogelijk' om bij terugkomst verplicht tien dagen in quarantaine te gaan.

De FIFA heeft de clubs toestemming gegeven om spelers te onthouden voor deze ronde van kwalificatiewedstrijden. Klopp wil daar dus gebruik van maken en vindt dat het belang van clubs voorop moet staan.

"De spelers worden betaald door de clubs, wat betekent dat we voorop moeten staan. Zo is het", aldus de Duitse manager. "We hebben allemaal begrip voor verschillende behoeften met de wedstrijden die in de zomer op komst zijn, maar je kunt in deze periode niet iedereen tegelijkertijd gelukkig maken."

Wijnaldum

Rechtstreeks reizen van en naar landen op de 'red list' is momenteel verboden in het Verenigd Koninkrijk. Voor Georginio Wijnaldum, vaste kracht in het Nederlands elftal, dienen zich vermoedelijk geen problemen aan. Voor Oranje staan er in maart drie kwalificatieduels voor de wereldtitelstrijd van 2022 in Qatar op het programma.

Zuid-Amerika en Portugal vallen wel nog steeds onder die strikte maatregelen. Iedereen die terugkeert van landen op de 'red list' moet 10 dagen in quarantaine in een luchthavenhotel, zonder uitzonderingen voor topsporters.

Liverpool heeft met Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino drie Braziliaanse internationals, al zijn de eerste twee momenteel niet fit. Ook de nog geblesseerde Portugese aanvaller Diogo Jota zal waarschijnlijk later deze maand door zijn land worden opgeroepen. Voor deze spelers dreigt dus een quarantaine. Dat geldt ook voor de Senegalees Sadio Mané.