<
>

Unnerstall na dit seizoen als opvolger Drommel naar FC Twente

FC Twente

Lars Unnerstall speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De 30-jarige doelman komt transfervrij over van PSV.

Unnerstall tekent in Enschede een contract voor vier seizoenen. FC Twente hoeft geen transfersom voor hem te betalen.

"Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. De club is ambitieus, net als ik", vertelt de Duitse keeper. "Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug."

Opvolger Drommel

Joël Drommel, de eerste doelman van Twente, keept een sterk seizoen en wil een volgende stap zetten. "We wilden niet te lang wachten om een goede ervaren doelman binnen te halen", laat technisch directeur Jan Streuer van de club uit Enschede weten. Unnerstall is op een zijspoor terechtgekomen bij PSV na de komst van Yvon Mvogo.

"Lars is voor FC Twente een geweldige doelman", zegt Streuer over de Duitser die bij PSV tweede keus is achter eerste doelman Yvon Mvogo. "Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in zijn wedstrijden voor PSV. Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen."

De Duitse doelman speelt nog tot het einde van het seizoen in Eindhoven. Naast FC Twente zou ook Willem II hebben geinformeerd naar de diensten van Unnerstall.