<
>

FC Volendam wil volgend jaar terug naar natuurgras

Pro Shots

FC Volendam krijgt komende zomer een nieuw kunstgrasveld, maar wil op termijn terug naar natuurgras. Het is de bedoeling dat Volendam slechts een jaar op dat kunstgras gaat voetballen, want de club uit de Keuken Kampioen Divisie wil in het seizoen 2022-2023 overstappen op echt gras. Voor het nieuw aan te leggen kunstgrasveld wordt dan een nieuwe bestemming gezocht. Volgens Volendam zitten daar geen financiële risico's aan.

Volendam speelt sinds 2006 op kunstgras. Het huidige veld is toe aan vervanging. De club wil graag terug naar natuurgras, maar zit dan met een capaciteitsprobleem. Volendam werkt nauw samen met amateurvereniging RKAV Volendam, dat ook gebruikmaakt van het stadion. Als daar natuurgras ligt, kan het veld aanzienlijk minder vaak worden gebruikt.

Volendam onderzoekt daarom diverse opties om het dreigende capaciteitsprobleem op te lossen. Door eerst nog een nieuw kunstgrasveld aan te leggen in het Kras-stadion, krijgt de club daar wat langer de tijd voor. "Op het moment dat alle hordes zijn genomen, kunnen wij de overstap maken naar natuurgras", zegt Hans Bond, bestuurslid technische zaken van Volendam. "Met het seizoen 2022-2023 als fraaie stip aan de horizon."

Al heel wat clubs uit het betaalde voetbal zijn de afgelopen jaren van kunstgras teruggegaan naar natuurgras.