<
>

HSV onderuit in derby bij rentree Van Drongelen

Pro Shots

St. Pauli heeft de belangrijke stadsderby van Hamburg gewonnen. In eigen huis werd het 1-0 voor de kleinere club van de stad dankzij een doelpunt van Daniel Kyereh in de 88ste minuut. Eerder dit seizoen werd het 2-2.

HSV startte afgelopen weekend als koploper aan de 23ste speelronde, maar zag concurrenten Holstein Kiel, VfL Bochum en Greuther Fürth dit weekend allemaal punten pakken. Bij de ploeg van Daniel Thioune zat Rick van Drongelen voor het eerst dit seizoen weer bij de wedstrijdselectie na zijn zware kruisbandblessure eind vorig seizoen.

Laat doelpunt

De Nederlander kwam in de 59ste minuut bij een 0-0 stand in het veld. Vanaf de bank zag hij dat de thuisploeg het betere van het spel had, al kreeg zijn team ook genoeg kansen om de score te openen. In de 88ste minuut ging het mis voor HSV. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Kyereh terecht, die niet aarzelde en de bal snoeihard in de goal van Sven Ulreich schoot.

HSV staat door de nederlaag op de vierde plek in de 2. Bundesliga. St. Pauli is door de overwinning steeds dichter bij lijfsbehoud. Het gat met nummer zestien SV Sandhausen is door de overwinning tien punten.