<
>

VVV hoopt op Guwara en Van Crooij in halve finale KNVB Beker

Pro Shots

Hans de Koning hoopt dat hij dinsdag in de halve finale van het bekertoernooi tegen Vitesse kan beschikken over verdediger Leon Guwara en aanvaller Vito van Crooij. Guwara en Van Crooij, normaal gesproken vaste waardes, ontbraken afgelopen zaterdag toen VVV het in de Eredivisie ook al opnam tegen Vitesse. De Limburgers gingen in Arnhem met 4-1 onderuit.

Van Crooij zit in quarantaine, omdat hij in contact is geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. VVV laat de aanvaller nog een coronatest ondergaan. Als de uitslag negatief is, zou hij kunnen meedoen tegen Vitesse.

Vitesse de favoriet

"Vitesse is gewoon een goede ploeg en uiteindelijk zal iedereen zeggen dat zij dinsdagavond de favoriet zijn", zegt De Koning, wiens elftal in januari in Venlo met 4-1 won van Vitesse dankzij vier doelpunten van Georgios Giakoumakis. "Maar dat moet voor ons een geweldige motivatie zijn. We kunnen gewoon de finale halen. Het wordt dan ook weer een wedstrijd op zich."

Kum terug, Dekker en Donis afwezig

De Koning kan zeker geen beroep doen op Tristan Dekker en Anastasios Donis. Verdediger Chris Kum keert terug na een schorsing. VVV zit voor het eerst in 33 jaar bij de laatste vier in het toernooi om de KNVB-beker. In 1988 verloor de club uit Venlo in de halve finales via een verlenging van Roda JC.