<
>

Koselev verlaat Fortuna en vetrekt naar het Japanse Jubilo Iwata

Pro Shots

Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev vetrekt naar Jubilo Iwata, uitkomend in de Japanse J2 League. Het contract van de Moldavische doelman liep nog tot het eind van het seizoen. In verband met de geldende coronamaatregelen is Koselev nog inzetbaar tegen PSV aankomend weekend.

Sjoerd Ars, technish manager bij de Limburgse club reageert tevreden. “Gezien het feit dat Alexei dit seizoen zijn basisplek heeft verloren en het contract aan het einde van het seizoen afloopt is dit voor beide partijen een mooie deal. Alexei is de afgelopen jaren van erg veel waarde voor ons geweest en we willen hem daar dan ook graag voor bedanken. We wensen hem dan uiteraard ook erg veel succes met zijn nieuwe uitdaging straks.”

Koselev kwam in de zomer van 2018 naar Sittard en werd gelijk eerste keeper. In de loop van dit seizoen verloor de 27-jarige zijn plek on der de lat aan Yanick van Osch. In totaal kwam Koselev tot 71 wedstrijden voor Fortuna.

Fortuna anticipeerde op het vertrek van Koselev door Piet Velthuizen transfervrij toe te voegen aan de selectie. Velthuizen viel afgelopen weekend na 20 minuten uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Koselev.