<
>

Grote schoonmaak Schalke: trainer, directeur en teammanager op non-actief

Pro Shots

Christian Gross is de derde hoofdtrainer die dit seizoen het veld moet ruimen Schalke 04. De club heeft bevestigd dat Gross en zijn assistenten op non-actief zijn gesteld. Ook sportief directeur Jochen Schneider en teammanager Sascha Riether moeten vertrekken bij de club uit Gelsenkirchen.

Zaterdag verschenen er al berichten dat de spelersgroep klaar zou zijn met de Zwitser. Gross zou volgens Sky Sport Duitsland namen van zijn eigen spelers en tegenstanders keer op keer verwarren, spelers in de verkeerde taal aanspreken en ook zijn trainingsmethodes en tactische instructies zouden te wensen overlaten. De club ontkende toen dat er spelers naar de directie waren gestapt om het ontslag van de trainer te eisen. Schalke verloor vervolgens met 5-1 bij VfB Stuttgart.

Huub Stevens

Gross is al de derde trainer dit seizoen die voortijdig moet vertrekken in Gelsenkirchen. In september ontsloeg Schalke David Wagner, in december moest Manuel Baum het veld ruimen. Daarna nam 'good old' Huub Stevens twee duels de honneurs waar. De Nederlander heeft echter per 1 januari zijn trainerslicentie laten verlopen, zo laat Stevens zelf weten aan ESPN.

De 66-jarige Zwitser won met Schalke slechts één van zijn elf duels als hoofdtrainer, hij verloor acht keer. Het zat Gross in zijn tijd bij Schalke niet mee, de selectie kampte met een enorme blessuregolf, onder meer Klaas Jan Huntelaar, Mark Uth en keeper Ralf Fährmann moesten al meerdere duels missen.