<
>

'Spelers van Schalke willen nu al van Gross af'

Pro Shots / Witters

Meerdere Duitse bronnen melden dat de positie van Schalke-trainer Christian Gross onzeker is. Een groot deel van de spelersgroep wil nu al af van de trainer die in december 2020 het roer overnam bij Schalke 04, zo weet onder meer Sky Sport Duitsland.

Gross zou volgens Sky namen van zijn eigen spelers en tegenstanders keer op keer verwarren, spelers in de verkeerde taal aanspreken en ook zijn trainingsmethodes en tactische instructies zouden te wensen overlaten.

Schalke 04 heeft zaterdag bij monde van een woordvoerder ontkend dat er sprake is van een spelersopstand. "Wij verwerpen de berichten. Er is geen speler die Jochen Schneider heeft benaderd met een dergelijk verzoek", aldus de woordvoerder van de club uit Gelsenkirchen.

Huub Stevens

Gross is al de derde trainer die dit seizoen op de schopstoel zit in Gelsenkirchen. In september ontsloeg Schalke David Wagner, in december moest Manuel Baum het veld ruimen. Daarna nam 'good old' Huub Stevens twee duels de honneurs waar.

De 66-jarige Zwitser won met Schalke slechts één van zijn tien duels als hoofdtrainer, hij verloor zeven keer. Die Koningsblauen nemen het zaterdag op tegen Stuttgart in de Bundesliga. Schalke kampt met een enorme blessuregolf, onder meer Klaas Jan Huntelaar, Mark Uth en keeper Ralf Fährmann moesten al meerdere duels missen.

VfB Stuttgart - Schalke 04 zie je zaterdag om 15.30 uur op ESPN 5