<
>

Invaller Thorstvedt redt John van den Brom

Pro Shots

John van den Brom heeft met Racing Genk een belangrijke overwinning behaald. De Nederlandse trainer, die door drie achtereenvolgende nederlagen flink onder druk stond, zag zijn elftal vrijdag de uitwedstrijd bij Charleroi nipt winnen: 1-2.

De zege kwam laat tot stand. De Noorse aanvaller Kristian Thorstvedt maakte in de 83ste minuut de winnende treffer voor Genk, dat dankzij een benutte strafschop van de Nigeriaanse topscorer Paul Onuachu na ruim een kwartier spelen al eerder op voorsprong was gekomen. De gelijkmaker viel in de 52ste minuut en kwam op naam van de Iraniër Ali Gholizadeh.

Bovenste vier

Genk blijft derde en verkleinde de achterstand op nummer twee Antwerp tot twee punten. De ploeg van John van den Brom voelt de hete adem van de concurrentie wel in de nek. Oostende heeft namelijk maar drie punten minder dan Genk en de voorsprong op Anderlecht is ook slechts vier punten, terwijl die concurrenten later dit weekend nog in actie komen.

Het is belangrijk dat Genk aan het einde van het reguliere seizoen bij de bovenste vier zit, want die teams strijden dan tegen elkaar om het kampioenschap.