<
>

Edson Álvarez: ''Ajax heeft genoeg kwaliteit om de Europa League te winnen''

Ajax heeft in de Europa League het Zwitserse Young Boys geloot. Naar de loting, die vandaag plaatsvond, keek ook Edson Álvarez. De Mexicaan van Ajax, die zich heeft teruggevochten in het elftal van Erik ten Hag, vindt dat Ajax met Young Boys een lastige tegenstander heeft geloot:

''Ik denk dat Young Boys een heel sterk team heeft. Ze hebben Bayer Leverkusen uitgeschakeld, dat ook een heel sterk team heeft. We mogen niet op onze lauweren rusten.''

Álvarez wil dan ook niets weten van een gunstige loting: ''Om kampioen te worden moet je toch van iedereen winnen. Het wordt een grote uitdaging voor ons want zoals ik net zei, ze hebben Leverkusen uitgeschakeld. Young Boys doet het nu gewoon heel goed.''

Álvarez ziet in Ajax een kanshebber om uiteindelijk de Europa League te winnen: ''Ik denk dat we kunnen winnen. We zijn met André Onana en Sébastien Haller hele belangrijke spelers kwijtgeraakt maar we hebben goed gereageerd. We hebben het als team goed gedaan, ons team is goed genoeg om te vechten voor belangrijke prijzen.''

Reactie Erik Ten Hag:

Trainer Erik ten Hag was iets minder voorzichtig over de loting voor de achtste finales van de Europa League: "Dat geeft wel perspectief", zei hij bij Ajax TV. "Maar als je Bayer Leverkusen weet uit te schakelen zonder je spits, dan heb je een heel goed team."

Ten Hag doelde op Jean-Pierre Nsamé, de topscorer van de ploeg die de laatste drie jaar landskampioen werd. Hij ontbrak donderdag tijdens het gewonnen uitduel in Leverkusen (0-2) vanwege een schorsing.

Young Boys kan dit seizoen de landstitel bijna niet meer ontgaan. De koploper heeft al een voorsprong van 18 punten op Basel, de huidige nummer 2 van de competitie. "Ze staan soeverein bovenaan", wist ook Ten Hag.

Maar Ajax had ook aan tegenstanders als Manchester United, Arsenal, Tottenham Hotspur of AC Milan gekoppeld kunnen worden. "Maar dat wil niet zeggen dat we tegen die ploegen geen perspectief hadden gehad", stelde de trainer van Ajax die zijn ploeg de afgelopen week tweemaal van Lille zag winnen.

Ajax speelt op 11 maart eerst thuis tegen Young Boys. De return is op 18 maart in Bern, de dag waarop Ajax haar 121e verjaardag viert.