<
>

PSV likt de wonden: "Zondag moeten we weer gas geven"

Pro Shots

PSV heeft donderdag een nieuwe dreun te verwerken gekregen na de pijnlijke Europa League-uitschakeling tegen Olympiakos. Toch moet de knop snel om bij de Eindhovenaren, want zondag wacht alweer de topper tegen Ajax. In eigen huis kan PSV-verdediger Olivier Boscagli wederom een belangrijke rol vervullen als middenvelder.

De teleurstelling was van het gezicht van aanvoerder Denzel Dumfries af te scheppen, nadat PSV vlak voor tijd alsnog een tegentreffer moest incasseren tegen Olympiakos. “Het is echt zonde dat je ‘m in de slotfase zo weggeeft. Maar de focus moet naar zondag. Dan moeten we er weer staan en gas geven. Het is een cruciale wedstrijd.”

Dat weet ook zijn ploeggenoot Eran Zahavi. “Zondag wacht ons in de competitie tegen Ajax een erg belangrijke wedstrijd. Die moeten we winnen om in de titelrace te blijven”, aldus Zahavi. PSV heeft een achterstand van zes punten op koploper Ajax, dat bovendien een wedstrijd minder heeft gespeeld in de Eredivisie.

Voetbalintelligentie
Ondanks de pijnlijke uitschakeling zal PSV-trainer Roger Schmidt een positief gevoel hebben overgehouden aan zijn keuze om verdediger Olivier Boscagli een linie naar voren te schuiven. Schmidt kreeg de afgelopen weken vaak kritiek op zijn wisselbeleid, maar het experiment met Boscagli op het middenveld pakte goed uit.

De 23-jarige Fransman was een belangrijke pion in de opbouw van zijn ploeg en zorgde ervoor dat PSV ook op de helft van de tegenstander kon combineren. Bij de ploeg van Schmidt noteerde geen speler meer balcontacten (78) en passes op de helft van de tegenstander (39) dan Boscagli. Hij maakte als vervanger van de geschorste Ibrahim Sangaré ook een goede indruk op analist Kenneth Pérez.

“Hij is een voetballer in plaats van een beul op het middenveld. Hoe je het wendt of keert, Boscagli voegt wel wat meer toe”, zei Pérez tijdens zijn analyse in de rust. “Bij de tweede goal is Boscagli ook degene die écht indribbelt en iets probeert te creëren. In zijn passing is hij goed, hij versnelt het spel en geeft net die ene pass waardoor de spitsen wat meer tijd hebben. Boscagli heeft voetbalintelligentie en dat heeft Sangaré niet.”

Schmidt sloot zich na afloop van de wedstrijd aan bij de lovende woorden van Pérez. “Maar over de kwaliteiten van Boscagli ben ik niet verrast. Hij is een complete speler en tactisch top. Hij is snel, goed in duels en uitstekend in zijn passing”, aldus de Duitse oefenmeester. In de topper tegen Ajax lijkt er dus weer een belangrijke rol voor Boscagli weggelegd, omdat Sangaré ook in de competitie een schorsing uitzit. “Dat zullen we wel zien. Zondag is sowieso weer een heel andere wedstrijd, maar deze spirit moeten we zeker meenemen.”

PSV – Ajax zie je zondag vanaf 14.30 uur LIVE op ESPN 2 en ESPN Watch