<
>

Angeliño haalt uit naar Guardiola: "Hij heeft me verwoest"

Pro Shots

Angeliño heeft in het Duitse Bild hard uitgehaald naar Manchester City-coach Pep Guardiola. "Toen ik terugkwam uit Eindhoven had hij na twee oefenwedstrijden alweer genoeg gezien. Daarna heeft hij me nooit meer een kans gegeven. Pep heeft mij en mijn zelfvertrouwen verwoest."

De RB Leipzig-back transfereerde in 2013 naar de club uit Manchester City, maar werd eerst meerdere keren verhuurd. Bij PSV wist de Spanjaard pas echt te overtuigen, waardoor hij na een jaar terugkeerde bij City. Dit liep niet zoals Angeliño gehoopt had.

Draai gevonden in Duitsland

In 2020 werd Angeliño aan RB Leipzig verhuurd. Die club heeft hem nu definitief overgenomen, want de back tekende onlangs een contract tot medio 2025. "Ik was blij dat ik naar Leipzig kon en nu onderdeel ben van deze club", zegt hij. Angeliño is duidelijk meer te spreken over zijn huidige coach Julian Nagelsmann, dan over Guardiola: "De een gaf me het vertrouwen om te spelen, de ander niet."

De overstap naar Leipzig heeft hem goed gedaan. Hij was dit seizoen al goed voor vier doelpunten en zes assists in de Duitse competitie."In Leipzig voel ik vanaf de eerste dag het vertrouwen. De club en de trainer hebben me een zetje in de goede richting gegeven. Ik ben blij dat ik nu constant speel in Leipzig."

Titelkandidaat

Leipzig zit Bayern München op de hielen in de Bundesliga. Angeliño en zijn teamgenoten kijken slechts tegen een achterstand van twee punten aan. Bayern leidt namelijk met 49 punten en Leipzig volgt op 47. De rest van de concurrentie is wat verder weg, want het Wolfsburg van Wout Weghorst staat met 42 punten op plek drie.