<
>

Lurling keert terug bij NAC

Zeven jaar na zijn afscheid bij NAC, keert Anthony Lurling terug bij NAC Breda. Ditmaal niet als speler, maar als trainer. Lurling zal vanaf het nieuwe seizoen NAC Onder 15 onder zijn hoede nemen en tevens assisteren bij het eerste elftal van NAC. Hij tekent een contract voor twee jaar. De afgelopen drie jaar was Lurling werkzaam binnen de jeugdopleiding van PSV.

Als speler kwam Lurling voor het eerst bij NAC in 2005. Destijds werd hij gehuurd van Feyenoord. Na afloop van dit seizoen maakte hij de overstap naar FC Köln, dat hem na een half jaar verhuurde aan RKC Waalwijk. In het seizoen 2006/2007 speelde Lurling op huurbasis voor FC Den Bosch, alvorens hij de definitieve overstap naar NAC maakte.

'De Messi van Breda'

De aanvaller speelde vervolgens zeven jaar voor De Parel van het Zuiden. Hij kwam tot 252 wedstrijden in het geel-zwart. Anthony was een buitengewoon populaire speler in Breda. Met zijn doorzettingsvermogen, onverzettelijkheid en werklust wist hij de supporters geregeld op de banken te krijgen.

In 2013 kwam hier nog een extra lading aan. In een treffen met Roda JC ontpopte de buitenspeler zich als een ware Messi. Na 49 minuten spelen keek NAC tegen een 1-3 achterstand aan. Binnen mum van tijd wist NAC, aan de hand van Lurling, het tij te keren en de wedstrijd met 5-3 te winnen. De supporter van NAC besloten hem om te dopen tot hem omdopen tot ‘De Messi van Breda’.