<
>

Definitieve streep door amateurvoetbal senioren

Pro Shots

De KNVB zet een streep door alle seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse). De Coronamaatregelen maken het onmogelijk om op tijd, zonder beperkingen te trainen.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Voor alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal was al bepaald dat de competitie zou worden stopgezet. De seniorenteams zullen mee doen aan de Regio Cup. Dit zijn regionale competities waarin het niet mogelijk is om te promoveren en te degraderen.

Jeugd

De KNVB heeft nog wel hoop voor de jeugd die uitkomt in de categorie A en de competities tot en met onder 23. Hier kunnen de uiterste startdata, waarin zonder bepekeringen kan worden getraind, nog gehaald worden.