<
>

Piet Velthuizen moet keepersprobleem Fortuna oplossen

Pro Shots

Piet Velthuizen zal de komende periode meetrainen bij Fortuna Sittard. De 34-jarige doelman stond voor het laatst onder contract bij Telstar. In Velsen-Zuid speelde Velthuizen echter geen minuut. De voormalig international van het Nederlands Elftal sluit vanaf vandaag aan bij het elftal van Sjors Ultee.

Fortuna Sittard kampt op dit moment met een keepersprobleem. De Limburgers melden dat Alexei Koselev, die dit seizoen zeven competitiewedstrijden keepte, op het punt staat een transfer af te ronden. Tegelijkertijd is er uit een onderzoek naar voren gekomen dat eerste keeper Yanick van Osch een zware botkneusing heeft opgelopen. Van Osch raakte afgelopen zaterdag geblesseerd tegen ADO Den Haag. Zijn herstel zal enkele weken in beslag nemen. Fortuna beschikt daarom nog maar over twee doelmannen: Joshua Wehking en Tom Hendriks. Beide doelmannen stonden nog nooit onder de lat bij Fortuna.

Velthuizen zit vanaf juli zonder club. De ervaren doelman heeft in zijn carrière 216 wedstrijden gekeept in de Eredivisie en heeft één interland gespeeld voor het Nederlands Elftal.