<
>

Joos: "Noa Lang heeft in Brugge de ideale omstandigheden gevonden"

Met elf doelpunten en zeven assists in zijn eerste achttien wedstrijden maakt Noa Lang enorm veel indruk in België. Als het aan Sporza-journalist Filip Joos ligt, gaat de buitenspeler van Club Brugge dit Europees Kampioenschap mee met het Nederlands Elftal.

"Als ik bondscoach was nam ik hem mee met de 23 van Oranje. Ik snap waarom dat niet zo is, omdat jullie onze competitie niet hoog inschatten. En misschien hebben jullie daar ook wel gelijk in, maar de manier waarop hij hier is binnengekomen is echt wel straf", zegt Joos.

Daarbij merkt hij op dat een aantal buitenspelers na hun vertrek uit België aan kunnen haken bij de topploegen in Europa. "Je mag niet vergeten dat veel spelers die vanuit België naar het buitenland vertrekken het toch best wel goed doen. Het is geen makkelijke competitie om in uit te blinken als aanvaller. En oké hij speelt in een geolied geheel in de beste ploeg van het land, dat is allemaal waar. Maar hij maakt best veel indruk. Hij paart het frivole wat hij in zijn spel heeft aan het doeltreffende en aan het collectief. Dat is een beetje vreemd, maar dat doet hij echt."

Transfer naar de top

De journalist vreest voor de Belgische koploper dat hij na dit seizoen onhoudbaar is. "Hij heeft echt de ideale omstandigheden gevonden en ik als liefhebber hoop dat we hem nog een jaar in Brugge zullen zien na dit seizoen. Maar ik twijfel er wel aan, want als je scout bent en je ziet dat niet dan heb je echt een probleem."