<
>

Groenendijk wijst PEC af: "Het plaatje klopte niet"

Pro Shots

Alfons Groenendijk gaat niet aan de slag bij PEC Zwolle. De trainer heeft dinsdagochtend een bod van de club afgewezen.

Na het ontslag van John Stegeman ging het vizier van PEC op Art Langerer. Omdat hij nog aan de KNVB is gebonden, moest Groenendijk de honneurs waarnemen om vanaf april als assistent van Langerer verder te gaan.

Groenendijk is maandag op gesprek geweest in Zwolle. "Het plaatje klopte niet voor mij", zegt hij tegen het Leidsch Dagblad. "Op zich zag ik er wel iets in, je bent toch weer in beeld. Maar ineens lag dat allemaal al op straat. Je kon het overal in de media lezen en ik kreeg er ook belletjes en appjes over."

Door als hoofdtrainer

De 56-jarige Leidenaar wil door als hoofdtrainer. "Als tussenpaus kom je dan niet erg sterk binnen. Spelers weten ook dat je over een paar weken weer een stapje terugdoet, dat tast je aan in je gezag. Bovendien ontbrak voor mij het perspectief op de langere termijn. Werken op basis van gelijkwaardigheid is één ding, maar ik voel me te veel hoofdtrainer om als assistent te fungeren. Niks negatiefs over PEC, een prima club. Maar al met al was het gevoel voor nu niet goed. Daarom heb ik dinsdagochtend afgezegd."

Groenendijk zit zonder club nadat hij deze zomer een kort avontuur beleefde in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werd hij de rechterhand van Mark Wotte bij toplcub Al Wahda, maar het duo werd al aan de kant gezet voordat er ook maar één competitiewedstrijd gespeeld was.

Eerder was Groenendijk hoofdtrainer bij Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax, Excelsior en ADO Den Haag. Als speler kwam hij uit voor FC Den Haag, Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht.