<
>

Hoogma mist EK met Jong Oranje door enkelblessure

Pro Shots

Voor Justin Hoogma kan er een streep door het EK met Jong Oranje. De verdediger van FC Utrecht heeft een zware enkelblessure, die hem zeker twee maanden aan de kant houdt. De Domstedelingen melden dat de verdediger niet geopereerd hoeft te worden, waardoor de schade nog enigszins meevalt.

De groepsfase van het jeugd-EK staat in Hongarije en Slovenië van 24 tot en met 31 maart op de planning. De knock-outfase wordt later gespeeld: van 31 mei tot 6 juni. Hoogma kwam vier kwalificatiewedstrijden in actie, waarin hij een keer de aanvoerdersband droeg.

De verdediger - die wordt gehuurd van Hoffenheim - stond bij FC Utrecht dit Eredivisie-seizoen vijftien keer in de basis en kwam twee keer in het veld als invaller. Hij miste de wedstrijden tegen VVV-Venlo en Willem II al vanwege zijn blessure, die hij opliep bij een training in Veenendaal.

“In een duel op de laatste training voor VVV-Venlo voelde ik dat er iets mis was met mijn enkel”, aldus Justin Hoogma op de clubsite van Utrecht. “De onderzoeken in het UMC Utrecht hebben uitgewezen dat een operatie gelukkig niet noodzakelijk is, maar dat het herstel wel twee maanden zal gaan duren. Ik heb nu gips gekregen, om mijn enkel volledige rust te gunnen. Na de verplichte rustperiode ga ik er alles aan doen om snel weer fit te worden.”