<
>

Clubicoon Van der Maarel twee jaar langer bij Utrecht

Pro Shots

Het aflopende contract van FC Utrecht-icoon Mark van der Maarel is met twee seizoenen verlengd. De 31-jarige verdediger is daardoor tot medio 2023 aan de club verbonden.

Afgelopen weekend deelde Van der Maarel met een doelpunt nog in de feestvreugde in Tilburg. Willem II werd met 0-6 verslagen in de Eredivisie, dat betekende de grootste uitzege ooit.

“Mark is een enorm gewaardeerde kracht in onze selectie. We zijn dan ook erg blij dat we met Mark een langer contract zijn overeengekomen”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam op de clubwebsite. “Met zijn karakter, ervaring en strijdlust is Mark een voorbeeld in de selectie. Hij blijft zich ook op persoonlijk vlak ontwikkelen, waardoor zijn rol binnen de spelersgroep alleen maar groeit.”

Van der Maarel maakte op 20 september 2009 zijn Eredivisie-debuut voor FC Utrecht. Inmiddels droeg hij al 307 keer het shirt van FC Utrecht. Slechts vijf spelers in de gehele clubhistorie kwamen vaker uit voor de Domstedelingen, namelijk Jan Willem van Ede (462 keer), Jean-Paul de Jong (434), Leo van Veen (421), Herman Verrips (340) en Ton de Kruijk (324).