<
>

Fosu-Mensah over EK: "Wie weet? Het is aan de bondscoach"

Timothy Fosu-Mensah leefde zijn droom onder Louis van Gaal bij Manchester United, maar verdween de laatste jaren mede door een zware knieblessure uit beeld in Manchester. In 2021 heeft hij onder Peter Bosz bij Bayer Leverkusen de stijgende lijn weer te pakken.

"Ik vind Bayer Leverkusen een hele mooie club en de Bundesliga een mooie competitie. Iedereen op de club heeft me goed ontvangen. Peter Bosz heeft mij uitgelegd wat zijn visie is en hoe hij mij ziet als speler. Hij weet wat voor speler ik ben en waarin ik me ik kan ontwikkelen."

Manchester United

Het afscheid van Manchester viel hem zwaar. "Het was wel heel moeilijk, ik kwam naar United als zestienjarige. Ik heb jaren in Engeland gewoond, dus het voelde echt als thuis."

Toch is Fosu-Mensah niet gefixeerd op een terugkeer naar Manchester United. "Mijn ultieme doel is het beste uit mijn carrière halen, of dat nou Manchester United of Real Madrid is."

Europa League

Voorlopig richt Fosu-Mensah zich met Bayer Leverkusen op de Bundesliga en de Europa League, waarin Leverkusen vorige week met 4-3 onderuit ging tegen Young Boys na een 3-0 achterstand in de eerste helft. Fosu-Mensah keek negentig minuten toe vanaf de bank. "Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel veerkracht getoond."

In 2017 won de drievoudig international van Nederland de Europa League al met United, of hij kunstje met Leverkusen kan herhalen weet Fosu-Mensah nog niet. "Er zijn natuurlijk nog heel veel goede ploegen in de Europa League. Eerst naar de volgende ronde, maar dromen mag altijd."

Mocht Leverkusen Young Boys uitschakelen dan is Ajax mogelijk een van de volgende tegenstanders, mits de Amsterdammers afrekenen met Lille.

Op de vraag of er, gezien de geruchten in de winterse transferperiode, concrete belangstelling was vanuit Amsterdam gaat de voormalige jeugdspeler van Ajax niet in. "Dat is niet aan mij om te zeggen."

EK

De 23-jarige verdediger mag niet alleen dromen van de Europa League, maar ook van het Nederlands elftal waar de invulling van de rechtsbackpositie nog niet zeker is.

"Het EK? Wie weet. Het is aan de bondscoach. Natuurlijk is het Nederlands elftal mooi, maar we zullen het zien. Anderhalf jaar geleden heb ik mijn kruisband gescheurd. Dat heeft heel veel tijd gekost, ik ben gelukkig hersteld. Het belangrijkste voor mij is nu wedstrijden spelen en gezond blijven."