<
>

Vente matchwinner Roda, weer geen zege Telstar

Pro Shots

Telstar heeft na vier duels zonder zege opnieuw niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. Glynor Plet schoot de ploeg van Andries Jonker voor rust op voorsprong tegen FC Eindhoven, maar Bart Biemans zorgde diep in blessuretijd voor de 1-1 na matig keeperswerk van Jasper Schendelaar.

De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerde Frank Korpershoek, die deze week ook aankondigde dat hij na dit seizoen gaat stoppen. In een duel met weinig hoogtepunten zorgde Glynor Plet, een andere routinier na een individuele actie voor de enige treffer van de thuisploeg. Hij leek matchwinner te worden, tot Bart Biemans met een kopbal anders besliste,

Vente matchwinner

Roda JC dat twee plaatsen hoger staat dan Telstar leek lange tijd ook op weg naar puntenverlies in Helmond, maar Dylan Vente redde de ploeg uit Kerkrade in de slotfase: 1-2. Patrick Pflücke (achtste goal in dienst van Roda) en Arno van Keilegom (vierde seizoenstreffer voor Helmond) scoorden voor rust, Feyenoord-huurling Vente schoot Roda in de slotfase naar de zege na een foutje van doelman Stijn van Gassel. Het is de eerste nederlaag voor Helmond sinds 4 december 2020.