<
>

Juve onderuit tegen Porto, Dortmund wint bij Sevilla

Moussa Marega viert feest, Matthijs de Ligt heeft het nakijken Pro Shots

Juventus heeft in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League bij FC Porto de schade na een slecht optreden beperkt weten te houden. De Italiaanse kampioen, in de eigen competitie in de titelstrijd al aardig achterop geraakt, verloor in Portugal met 2-1.

De Italiaanse verdediging liep veelal te schutteren. Dat leidde al in de eerste minuut tot de openingstreffer van Mehdi Taremi, die profiteerde van een fout van Rodrigo Bentancur. Niet veel later was Sérgio Oliveira in de buurt van de tweede treffer. Zijn schot werd echter geblokt door Matthijs de Ligt.

Zo mogelijk begonnen de Italianen nog rampzaliger aan de tweede helft dan ze aan de eerste waren begonnen. Nu schoot Moussa Maréga raak, op aangeven van Wilson Manafa. Jesús Corona was vervolgens ook al met een omhaal dicht bij de 3-0, maar de Mexicaanse voormalig speler van FC Twente zag op zijn beurt Wojciech Szczesny ingrijpen. De Poolse keeper redde vervolgens ook twee goede schoten van Sérgio Oliveira.

Daardoor konden de Italianen terugkomen. In de slotfase schoot Federico Chiesa in een keer raak na een voorzet van Rabiot.

De Ligt speelde de hele wedstrijd bij Juventus. De geroutineerde verdediger en aanvoerder Giorgio Chiellini viel al na iets meer dan een half uur uit.

Haaland staat op
Een sterk Borussia Dortmund met aanvalsleider Erling Haaland als gangmaker heeft zich woensdag een mooi uitzicht verschaft op het bereiken van de kwartfinales in de Champions League. De Duitsers overliepen met name voor rust Sevilla, dat in het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuan nog wel de leiding nam, maar met 2-3 ten onder ging. Over drie weken volgt de return in Dortmund.

Goal Luuk de Jong
Suso had de thuisploeg nog aan de leiding geholpen, maar nog voor rust leidden de Duitsers met 3-1. Eerst scoorde Mahmoud Dahoud, vervolgens was het Haaland die twee keer doel trof en daarmee zijn totaal in de Champions League dit seizoen op acht bracht. In de tweede helft mocht Luuk de Jong als invaller proberen de marge te verkleinen. Dat lukte kort voor tijd met 2-3, waarmee Sevilla nog mag hopen op een Europees vervolg.