<
>

Coronacrisis bezorgt Ajax verlies van 1,3 miljoen euro

Pro Shots

Ajax heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een verlies van 1,3 miljoen euro geleden. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de club uit Amsterdam heeft gepresenteerd. Het resultaat is 18,6 miljoen euro lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Ajax wist het gemis aan inkomsten tijdens de coronacrisis in het eerste helft van dit voetbaljaar wel enigszins te compenseren met de bijdrage van inkomsten van transfers van spelers van in totaal 85,2 miljoen euro, als gevolg van het vertrek van Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Sergino Dest. Ajax verwacht, ondanks de inkomsten uit transfers, een fors negatief resultaat na belastingen in het boekjaar 2020/2021.

Fors gedaalde omzet

De omzet van Ajax in de eerste helft van het boekjaar, van begin juli tot eind december 2020, was 78,7 miljoen euro. Dat is een daling van 31,7 miljoen euro, door lagere voetbalopbrengsten en opbrengsten uit partnerships als gevolg van de coronacrisis. De kosten zijn met 13,1 miljoen euro afgenomen naar 80 miljoen euro, vooral door een daling in de wedstrijdgerelateerde kosten en salariskosten.