<
>

Tete hoopt op Oranje en denkt aan Ajax: "Blijft toch mijn stad en mijn cluppie"

Kenny Tete is op zijn plek in Londen. De 25-jarige verdediger speelt veel bij Fulham en is bezig aan een goed seizoen. Met het EK voor de boeg heeft de rechtsback het Nederlands Elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. Ook zijn oude club Ajax is Tete nog niet vergeten.

Afgelopen weekend won Fulham, met Tete in de basis, voor het eerst sinds eind november weer een wedstrijd in de Premier League. Everton werd met 2-0 verslagen. “We hebben hele goede wedstrijden gespeeld, alleen we beloonden onszelf nooit. Lekker om gisteren eindelijk weer een overwinning binnen te slepen.” vertelt Tete tevreden.

De rechtsback is op zijn plek in Londen en speelt, na een vervelende blessure, eindelijk weer. “Het voelt heerlijk. Ik begon goed bij Fulham maar raakte geblesseerd, een scheurtje in mijn achillespees. Dat was erg frustrerend. Vanaf het moment dat ik kon spelen heb ik alles gespeeld. Ik voel me goed. Ik ben blij om elke week weer te voetballen.”

"Ik kan niet wachten op EK"

Tete is in vorm en heeft het EK van komende zomer nog niet uit zijn hoofd gezet. “Ik hoop het wel natuurlijk, ik zou niks anders willen. Ik ben blij dat ik bij Fulham zit, dat ik wekelijks speel en dat ik me kan ontwikkelen. Als ik erbij kan komen dan ben ik er klaar voor. Ik kan niet wachten eigenlijk.”

Bondscoach Frank de Boer is een bekende voor de geboren Amsterdammer, die hij kent uit zijn tijd bij Ajax. Hij reageert dan ook lachend: “Ik ken hem wel een beetje. Ik heb hem niet gesproken en denk daar momenteel niet aan. Ik ben al blij dat ik speel en als het komt dan komt het. Stiekem hoop je er natuurlijk op maar eerst maar eens lekker gaan voetballen en gaan spelen, dan komt het vanzelf wel.”

Terugkeer naar Ajax

De verrichtingen van zijn oude club volgt Tete nog op de voet. Een terugkeer? “Weet ik niet, mijn telefoon is nog niet gegaan, maar blijft toch wel mijn stad en echt mijn club, dat is zeker gevoelig ja.”

De koploper in de Eredivisie speelt aankomende donderdag tegen het Franse Lille in de Europa League, een ploeg die Tete nog kent uit zijn tijd bij Olympique Lyon. “Het is een stugge ploeg met snelle gasten voorin, een gevaarlijk team. Ze moeten op hun hoede zijn voor counters. Maar Ajax is goed aan de bal dus ze kunnen ze kapot spelen.”

Maatjes in Engeland

Tete komt in Engeland regelmatig oud-ploeggenoten tegen. Zo speelt Jaïro Riedewald bij Crystal Palace en Donny van de Beek bij Manchester United.

Van de Beek speelt nu niet veel bij United maar Tete heeft vertrouwen in zijn oud-ploeggenoot. “Hij zit bij een fantastische club en heeft hele goede concurrenten. Dat geduld moet die nu even hebben maar het gaat zeker komen, hij is een goede speler. Dat is waar ik in geloof, als je een goede speler bent komt het altijd wel bovendrijven.”