<
>

Klopp pareert geruchten: "Ik heb geen pauze nodig"

Pro Shots

Jürgen Klopp heeft gereageerd op de geruchten dat hij zou stoppen als trainer van Liverpool. De Duitse trainer zegt klaar te zijn voor de uitdaging om het tij in Liverpool te keren.

De regerend landskampioen heeft het lastig in de Premier League dit jaar nadat ze zaterdag voor de derde keer op rij verloren. Door de 3-1 nederlaag tegen Leicester City staat de ploeg van Klopp dertien punten achter Manchester City, dat ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In de Engelse media gingen er berichten rond dat de 53-jarige trainer Liverpool ging verlaten. Klopp pareerde deze geruchten echter direct op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met RB Leizpig van aankomende dinsdag.

"Ben ik ontslagen of ben ik zelf wegegaan? Geen van beide. Ik heb geen pauze nodig. Privé hadden we het zwaar, dat was al veel langere tijd zo, maar we gaan er als familie mee om."

De moeder van de Duitse coach overleed vorige week op 81-jarige leeftijd. Klopp mocht vanwege de geldende coronamaatregelen niet naar Duitsland afreizen om naar de begrafenis te gaan.

Toch hoeft in Liverpool niemand zich zorgen te maken om de Duitser. "Ik ben 53, ik heb lang in het voetbal gewerkt en ik kan me afscheiden. Ik draag geen dingen mee. Niemand hoeft zich om mij zorgen te maken."

"Ik ben vol energie, eerlijk gezegd. Ik zie het als een interessante uitdaging. Op dit moment zijn veel mensen niet blij met de resultaten. Dat snap ik, daar ben ik verantwoordelijk voor. Het is een enorme uitdaging. Ik ben er klaar voor, de jongens zijn er klaar voor, en we zullen absoluut alles geven."

Aanvoerder Henderson spreekt geruchten tegen

Jordan Henderson zei dat de spelers verantwoordelijk zijn voor de terugval in de Premier League. "Diep van binnen weten we dat allemaal", ze de aanvoerder. Hij sprak geruchten tegen dat het vertrouwen in trainer Jürgen Klopp aan het afnemen is.

"Om al die wilde verhalen kan ik eigenlijk alleen maar lachen", aldus Henderson, de middenvelder die door de vele blessures al weken achterin speelt. "Andy Robertson zou in de kleedkamer ruzie hebben gehad met keeper Alisson, Klopp zou er niets meer van kunnen. Ik kan alleen niet ontkennen dat de resultaten slecht zijn. Het is hoog tijd dat wij daar verandering in brengen."

In prolongatie van de titel gelooft niemand meer in de stad aan de rivier de Mersey. De club is ook al uitgeschakeld in de FA Cup. De laatste twee nederlagen waren tegen Manchester City en Leicester City, beide ingeleid door blunders van de doorgaans foutloze Alisson.