<
>

Olympiakos lijdt pijnlijke nederlaag voor treffen met PSV

Pro Shots

Olympiakos heeft een pijnlijke nederlaag geleden voor de Europa League-wedstrijd tegen PSV. In dé wedstrijd van Griekenland: Panathinaikos-Olympiakos ging de ploeg van Pedro Martins met 2-1 onderuit. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de Griekse koploper.

'De Derby van de Eeuwige Rivalen' werd voor het eerst sinds 2017 gewonnen door Panathinaikos, waar Bart Schenkeveld de hele wedstrijd speelde en Yassin Ayoub niet bij de selectie zat. Mauricio opende met een kopbal al na zes minuten de score voor de thuisploeg op aangeven van Younousse Sankharé. Sankharé zorgde een kwartier voor tijd voor een verdubbeling van de voorsprong.

Rode kaart

Invaller Youssef El Arabi, topscorer van de Griekse competitie, bracht de spanning vlak voor tijd even terug, maar uiteindelijk kon er geen punt meer worden gepakt. Olympiakos eindigde het duel met tien spelers, na een rode kaart in blessuretijd voor Ousseynou Ba. Olympiakos blijft ondanks de nederlaag aan kop. De ploeg heeft een voorsprong van veertien punten op Aris.

Donderdag staat Olympiakos-PSV op het programma in Griekenland. Een week later staat de return in Eindhoven op het programma.

Olympiakos - PSV is donderdag om 18:55 live te zien op ESPN 2.