<
>

Gravenberch keert terug in de basis bij Ajax

Pro Shots

Ryan Gravenberch keert tegen Heracles Almelo terug in de basis bij Ajax. De middenvelder was geschorst voor de bekerwedstrijd tegen PSV, waar Daley Blind zijn plek op het middenveld innam.

De terugkeer van Gravenberch gaat ten koste van Lisandro Martínez. Blind zakt weer een linie, waardoor het centrum van de defensie weer wordt gevormd door het duo Blind-Timber. David Neres start eveneens vanaf het begin.

Record Stekelenburg

Maarten Stekelenburg behoudt zijn plek onder de lat. Daarmee is hij de oudste speler ooit van Ajax in de Eredivisie. Dit clubrecord was in handen van Arnold Mühren (37 jaar en 353 dagen). Stekelenburg telt inmiddels 38 jaar en 144 dagen. Antony begint op de bank.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Neres, Haller, Tadic.

Van der Water

Bij de ploeg van Frank Wormuth was het vooral de vraag of Silvester van der Water op tijd fit zou zijn voor het treffen met de ploeg van Erik ten Hag. Ahmed Kutucu startte tegen Fortuna Sittard op zijn plek, nu begint Azzaoui daar en keert Teun Bijleveld terug op het middenveld.

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Pröpper, Rente, Quagliata; De La Torre, Bijleveld, Schoofs; Azzaoui, Vloet, Burgzorg.