<
>

Overmars verwacht verlenging Onana en rekent op vertrek Promes

Marc Overmars ging voor de bekerkraker tegen PSV in op de afgelopen weken bij Ajax. De directeur voetbalzaken ging in op de dopingschorsing van Andre Onana, het ontbreken van Sébastien Haller op de Europa League-lijst van de Amsterdammers en het vertrek van Brian Brobbey en Julian Rijkhoff uit Amsterdam.

"We gaan snel met Andre kijken wat er tot de mogelijkheden behoort", zegt Overmars over het contract van de doelman uit Kameroen, wiens contract in 2022 afloopt. "We hebben vertrouwen in Maarten Stekelenburg", zegt hij verder over waarom de Amsterdammers geen nieuwe keeper hebben gehaald.

Haller

"We gaan een extra controlepost toevoegen zodat dit nooit meer gebeurd. Ik denk dat ik dat zelf word", zegt de directeur over het onbreken van Haller op de lijst voor de Europa League.

"Het is natuurlijk jammer. We zagen in hem een spits die de potentie had om het eerste te halen", zegt hij over het vertrek van Brobbey. "Het is zijn goed recht om een keuze te maken. Of het verstandig is zullen we ook wel zien."

Vertrek Promes

Of Quincy Promes naar Spartak vertrekt, is ook nog maar de vraag. "Het is heel anders handelen", zegt Overmars. Hij doelt daarmee op het feit dat in Nederland de transfermarkt al gesloten is, maar in Rusland nog niet. "Maar ik heb de verwachting dat het nog wel gaat vallen."