<
>

Blind na bizarre Ajax-week klaar voor bekertopper: "We moeten de rug rechten"

Twee dagen voor de bekertopper tegen PSV reageert Daley Blind nuchter op de bizarre week die Ajax heeft gehad. Daarin werd bekend dat Sébastien Haller definitief niet speelgerechtigd is voor de Europa League en dat Andre Onana voor twaalf maanden geschorst is vanwege een dopingovertreding. "Zo gebeurt er altijd wat bij Ajax zullen we maar zeggen", aldus Blind. "Het kwam ook voor ons uit het niets."

Hopen op lagere straf Onana
Toch baalt Blind enorm dat Ajax een jaar geen beroep kan doen op Onana. "Natuurlijk is het in het begin lastig. Voor de club en voor hem zelf natuurlijk." Onana en Ajax gaan tegen de uitspraak in hoger beroep en daarover zegt Blind: "Ik hoop dat de straf uiteindelijk misschien nog lager uitvalt."

Goede keepers achter de hand
Ajax beschikt met Maarten Stekelenburg over een ervaren reservedoelman en daarnaast is er ook nog de jonge Kjell Scherpen. Ook in hen heeft Blind het volste vertrouwen. "We hebben goede keepers achter de hand en die zullen er gelijk staan. Dat weet ik zeker."

Geen Haller is aderlating
Daarnaast mag Haller dit seizoen dus niet meedoen in de Europa League, omdat de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis niet op tijd was aangemeld bij de UEFA. "Dat is een aderlating voor ons", vindt Blind. "We moeten maar zeggen dat het kan gebeuren. We moeten ons als selectie zijnde er niet teveel mee bezig zijn. We moeten de rug rechten en het gewoon laten zien op het veld."

Klaar voor bekertopper
Blind en Ajax spelen woensdagavond de bekertopper tegen PSV. Inzet is een plek in de halve finale. Vorige maand stonden beide ploegen in competitieverband ook al tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. PSV kwam razendsnel op een 0-2 voorsprong, maar in de tweede helft kwam Ajax alsnog langszij. "Ik denk dat wij na dat eerste half uur de wedstrijd gedomineerd hadden. Met dat gevoel willen we de wedstrijd weer ingaan. We zullen gewoon heel veel strijd moeten leveren. Dit blijven gewoon wel altijd wedstrijden op zich. Het is ook nog bekervoetbal. Dat geeft ook weer een andere dimensie eraan. Maar laat duidelijk zijn dat wij gewoon op ons best moeten zijn willen we winnen", aldus Blind.

Ajax – PSV is woensdag om 21:00 uur LIVE te zien op ESPN.