<
>

Ibrahimovic slecht magische grens met 500ste goal in clubverband

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn vijfhonderdste goal gemaakt in clubverband. De Zweedse topspits bereikte de mijlpaal in dienst van AC Milan bij het duel met Crotone. In de dertigste minuut scoorde Ibrahimovic na een combinatie met Rafael Leão.

De 39-jarige spits liet daar tegen Crotone ook direct nummer 501 op volgen. "Dit betekent dat ik gedurende mijn carrière toch wel een paar goals heb gemaakt"', zei Zlatan met gevoel voor understatement. "Het belangrijkste is dat ik mijn team zo goed mogelijk help. En het is mijn werk om doelpunten te maken en situaties te creëren waar goals uit vallen."

Legendarische solo voor Ajax

'Ibra' maakte zijn eerste goal als profvoetballer op 30 oktober 1999 voor de Zweedse club Malmö FF. Na 18 treffers voor Malmö ging de Zweed naar Ajax, waarvoor hij 48 goals maakte. Het absolute hoogtepunt van Ibrahimovic in Amsterdamse dienst was zijn goal na een fantastische solo tegen NAC Breda.

De spits maakte zijn meeste goals in dienst van de Franse club Paris Saint-Germain: 156 stuks. Tegen Crotone tekende hij voor zijn 82ste doelpunt voor AC Milan. Ibrahimovic was in Italië ook trefzeker voor Internazionale (66 keer) en Juventus (26).

Hij scoorde verder 53 keer in Amerikaanse dienst voor LA Galaxy, 29 keer in Engeland bij Manchester United en in dienst van de Spaanse grootmacht FC Barcelona maakte hij 22 doelpunten.