<
>

Pellè moet Parma samen met Zirkzee behoeden voor degradatie

Pro Shots

Graziano Pellè maakt definitief de overstap naar Parma. De 35-jarige Italiaan was transfervrij, na een vierjarig avontuur bij het Chinese Shandong Luneng. Bij Parma tekent Pellè een contract tot medio 2021.

De oud-spits van onder meer Feyenoord en AZ moet samen met Joshua Zirkzee, die eerder deze maand op huurbasis overkwam van Bayern München, voor doelpunten zorgen bij Parma. De ploeg van trainer Roberto D'Aversa bezet namelijk de negentiende plaatst in de Serie A en verkeert dus in degradatienood.

Doelpunten nodig
Dit komt mede vanwege het feit dat Parma dit seizoen slechts veertien keer wist te scoren. Geen enkele ploeg maakte minder doelpunten in de competitie tot dusver. Aanvallers Roberto Inglese en Andreas Cornelius hebben dit seizoen zelfs nog geen enkele treffer achter hun naam staan in de competitie..

Voor Pellè betekent het tevens een terugkeer bij Parma. In 2011 maakte hij de overstap van AZ naar Parma, waar hij op steeds minder speeltijd kon rekenen. Pellè werd verhuurd aan Sampdoria en Feyenoord. In Rotterdam kende hij wel twee succesvolle seizoenen.