<
>

Abraham wil 'Mbappé -moves' aan Groningen-publiek laten zien

FC Groningen heeft een grote slag geslagen met de komst van het Zweedse toptalent Paulos Abraham. De 18-jarige aanvaller wordt gehuurd met een verplichte koopoptie. Komende zomer tekent Abraham een vijfjarig contract bij FC Groningen. Naar verluidt betaalt Groningen meer dan 2 miljoen euro voor de Zweed.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is verguld met de komst van de aanvaller. "Dit is een groot talent waar heel veel clubs achteraan zaten, we zijn ontzettend blij dit dat gelukt is. Wij dachten eigenlijk zelf dat deze jongen niet haalbaar zou zijn voor ons, maar dat bleek toch zo te zijn."

"Het is een jongen met heel veel dynamiek, veelzijdig, wendbaar en een goede snelheid en iemand die op alle posities voorin kan spelen. Ik denk dat hij nog enorme stappen kan zetten. Hij kan nog sterker en sneller worden en hij moet nog op zoek naar zijn beste positie. We hebben hem lang vastgelegd omdat het een talentvolle jongen is maar ook omdat we nog even moeten 'sleutelen' om hem echt top te maken."

Luis Suárez

Fledderus tempert de verwachtingen op korte termijn, maar trekt wel de vergelijking met de 18-jarige Luis Suárez waar hij mee samenspeelde bij Groningen. "Ik heb zelf mee mogen maken als speler dat Luis Suárez bij FC Groningen kwam."

"Ik wil niet zeggen dat hij van het kaliber gaat zijn van wat Suárez heeft bereikt, alleen dat was toen ook een 18-jarige jongen die binnenkwam bij Groningen. De eerste drie, vier maanden zagen wij niet dat Suárez een ongelofelijk talent was. Hopelijk gaan we dit seizoen al goede flitsen van hem zien, maar het kan ook langer duren."

"Paulos is pas achttien jaar, maar staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie", aldus Fledderus.