<
>

Matchwinner Frenkie de Jong helpt Barça naar kwartfinale Copa del Rey

Pro Shots

Frenkie de Jong heeft Barcelona behoed voor uitschakeling in de achtste finales van de Spaanse beker. De middenvelder stond aan de basis van de gelijkmaker en verzorgde zelf de winnende treffer tegen Rayo Vallecano. De ploeg van coach Ronald Koeman won daardoor met 2-1 en bereikte de kwartfinales van de Copa del Rey.

Barcelona had het lastig tegen tweededivisionist Vallecano. De Catalanen waren weliswaar op bezoek in stadion Vallecas in Madrid, maar als verwacht sterker. De manschappen van Koeman konden zich maar moeilijk een weg banen door de stugge defensie van de thuisploeg. De Jong was in de eerste helft dichtbij de openingstreffer, maar hij mikte de bal op de lat.

Kort na rust schoot de van een schorsing teruggekeerde Lionel Messi de bal vanuit een vrije trap op de lat en was het nog steeds 0-0. Tegen de verhoudingen in kwam Rayo Vallecano na ruim een uur op voorsprong. Francisco García tikte de bal van dichtbij binnen.

Een afgang dreigde, maar Barcelona wist zich op tijd op te richten. De Jong speelde daarbij een sleutelrol. Hij zette kort na die onverwachte tegengoal een aanval op en gaf een zuivere pass op Antoine Griezmann, die Messi de gelegenheid gaf zijn 54ste goal in het Spaanse bekertoernooi te maken. Even daarna dook De Jong bij een aanval zelf op in het strafschopgebied en scoorde.