<
>

Arsenal hengelt Ødegaard op huurbasis binnen

Pro Shots

Martin Ødegaard wordt voor de rest van het seizoen gehuurd door Arsenal. De 22-jarige Noor kwam bij Real Madrid amper voor in de plannen van Zinedine Zidane en was op zoek naar een plek om meer speelminuten te maken.

Ødegaard werd in 2015 aangetrokken door de Madrilenen en vervolgens twee keer aan een Eredivisie-club verhuurd. Zo speelde de middenvelder een half jaar bij sc Heerenveen en een heel seizoen voor Vitesse. Vorig seizoen leende Real Madrid hem uit aan Real Sociedad, waar hij een grote indruk maakte.

Invaller

Desondanks had Zidane hem amper nodig. De Noor startte dit seizoen in drie La Liga-wedstrijden in de basis en kwam slechts vier keer als invaller binnen de lijnen. In Madrid heeft hij nog een contract tot 2023.

Arsenal, dat onlangs Mesut Özil naar Fenerbahçe zag vertrekken, kan wel wat creativiteit gebruiken. De nummer acht van de Engelse Premier League scoorde dit seizoen pas 26 keer in 20 duels en de kans is zeer aanwezig dat de ploeg van Mikel Arteta naast Europees voetbal grijpt.

Nummer '10'

De laatste weken speelt Arteta vaker met een nummer '10', de positie waarop Ødegaard doorgaans het best tot zijn recht komt, maar daarvoor gebruikte hij de jonge Emile Smith Rowe. Ødegaard lijkt in Noord-Londen dus van speeltijd verzekerd. Ødegaard gaat met rugnummer elf spelen voor The Gunners.