<
>

Promes per direct terug naar Spartak Moskou

Quincy Promes vertrekt per direct naar Spartak Moskou, zo weet ESPN. Ajax ontvangt een transfersom van 8,5 miljoen euro, die met bonussen op kan lopen tot 11 miljoen euro.

De 29-jarige aanvaller zit in het vliegtuig naar Rusland en gaat voor 3,5 jaar tekenen bij de club waar hij eerder tussen 2014 en 2018 speelde. Promes tekende in de zomer van 2019 een contract voor vijf jaar bij Ajax, maar verlaat de club dus al na anderhalf jaar.

Ajax moest destijds diep in de buidel tasten om Promes over te nemen van Sevilla. De Amsterdammers maakten ruim 15 miljoen over naar de Spaanse club, dat bedrag kon via bonussen nog oplopen tot 17 miljoen. Daarmee staat Promes op een zesde plek in het rijtje met duurste Eredivisie-aankopen ooit.

Avontuur bij Ajax

Promes kende een uitstekend eerste jaar in Amsterdam. De aanvaller bleek een gouden koppel met Hakim Ziyech te vormen en kreeg veel lof. Dit seizoen kwakkelt hij met zijn vorm.

Trainer Erik ten Hag posteert de aanvaller geregeld op de bank. Daarnaast raakte de Amsterdammer onlangs in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij een steekincident. Dat onderzoek loopt nog.

Terugkeer naar Moskou

Promes vertrok in 2014 van FC Twente naar de Russische hoofdstad. Daar kende de aanvaller een uitstekende periode. Promes wist in 135 wedstrijden maar liefst 66 doelpunten te scoren. In het seizoen 2016/2017 won hij met zijn club de Premjer-Liga, de Eredivisie van Rusland en de Russische Supercup.

Dat seizoen werd hij ook nog eens verkozen tot beste speler. Eind 2017 werd Promes tot beste voetballer van het jaar van de Russische competitie gekroond.

Idrissi

De transfer van Promes hing al weken in de lucht. Ajax speelde met het huren van Oussama Idrissi al in op het aanstaande vertrek van de buitenspeler. Idrissi wordt de rest van het seizoen gehuurd van Sevilla.