<
>

Mathijsen meteen op zoek naar opvolger, geruchten over Van Bommel 'onzin'

Pro Shots

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II moest Adrie Koster dinsdagochtend vertellen dat de wegen tussen de trainer en de club per direct scheiden. Reden daarvoor is de reeks teleurstellende resultaten van de nummer vijf van vorig seizoen. “Wij hadden na afgelopen vrijdag (1-3 verlies tegen PEC Zwolle) niet het idee dat Adrie het tij nog kon keren. We wilden een andere hoofdtrainer voor de groep zetten. Het is triest dat we deze beslissing moesten nemen. Zeker na de successen die we hebben geboekt", zegt Mathijsen in gesprek met ESPN.

Op de vraag of Koster bij winst op PEC nog wel voor de groep had gestaan reageert Mathijsen duidelijk. “Als bestaat niet in de sport. Je wordt afgerekend op resultaat. De hoofdtrainer is hoofdverantwoordelijk. Wij zitten in een negatieve spiraal en dat willen we doorbreken.”

Eindverantwoordelijk

Jordens Peters liet weten zich ook schuldig te voelen voor het ontslag, omdat hij het binnen de lijnen had moeten laten zien. En ook Mathijsen trekt het zich aan. “Ik ben technisch directeur en we hebben met zijn alle de verantwoordelijkheid om te presteren. Maar er is één persoon die eindverantwoordelijk is voor de trainingen en de wedstrijden en dat is de hoofdcoach. Dat is nu eenmaal zo.”

Van Bommel

Met een zeventiende plaats ligt degradatie op de loer. Willem II wil zo snel mogelijk uit die zone komen en dus sluit de technisch directeur zeker niet uit dat er nog versterkingen bijkomen. Ook moet er zo snel mogelijk een nieuwe trainer komen. “We hebben vanochtend het nieuws aan Adrie verteld en vanaf nu ga ik me richten op het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren.” De naam van Mark van Bommel zingt al rond in Tilburg. De voormalig-trainer van PSV zou zijn gespot met algemeen directeur Martin van Geel. Volgens Mathijsen zijn de geruchten rond de komst van zijn oud-Oranjeploeggenoot volkomen onzin. “Volgens mij ben ik de technisch directeur. Ik weet niet waar dit gerucht vandaan komt. Dat is echt absolute onzin. We hebben nog met niemand gesproken tot nu toe.”