<
>

Buijs moet puzzelen tegen ADO door zes twijfelgevallen

Trainer Danny Buijs heeft de nodige kopzorgen in de selectie van FC Groningen. Hij heeft maar liefst zes spelers waarvan hij niet weet of ze dinsdagavond in actie kunnen komen in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

De twijfelgevallen zijn Alessio da Cruz, Patrick Joosten, Azor Matusiwa, Mike te Wierik, Gabriel Gudmundsson en Ahmed El Messaoudi. Aanvoerder Arjen Robben ontbreekt sowieso nog in de maand januari. "Het wordt voor een aantal jongens lastig om überhaupt te gaan starten of de volledige wedstrijd kunnen gaan spelen. We moeten het goed monitoren", blikt Buijs vooruit.

Groningen toch favoriet
Da Cruz, Joosten en Matusiwa komen terug van spierblessures. Buijs: "Daarnaast hebben we Mike die lang niet gespeeld had. Gabriel Gudmundsson moeten we goed in de gaten houden en Ahmed heeft al een tijdje klachten en dat is verergerd na zaterdag (Vitesse, 1-0 verlies). We moeten zorgen dat er een fit en fris elftal aan de wedstrijd verschijnt."

Buijs is toch vol goede moed ondanks de puzzel die hij moet leggen. "Wij hebben de overtuiging, zonder ADO te onderschatten, dat we dit soort thuiswedstrijden moeten gaan winnen. Dat gaan we hopelijk morgen waarmaken."

FC Groningen - ADO Den Haag is dinsdag om 21:00 uur LIVE te zien op ESPN