<
>

Chelsea bevestigt ontslag Lampard, Tuchel opvolger

Chelsea heeft trainer Frank Lampard ontslagen. De Engelse topclub had na de grote uitgaven afgelopen zomer betere sportieve prestaties verwacht. Thomas Tuchel is aangesteld als opvolger bij de club waar Hakim Ziyech onder contract staat.

Investering van ruim 200 miljoen euro
De 42-jarige Lampard was sinds de zomer van 2019 de trainer van The Blues.Hij verlaat Chelsea op een moment dat de club op een teleurstellende negende plaats in de Premier League staat, terwijl de verwachtingen hooggespannen waren. Afgelopen seizoen mocht Lampard zijn selectie flink versterken. Zo werden miljoenenaankopen Timo Werner, Kai Havertz en Hakim Ziyech aangetrokken. In totaal gaf Chelsea dit seizoen meer dan 200 miljoen euro uit aan de selectie.

Zondag zette Chelsea Luton Town nog opzij in het FA Cup-toernooi, maar die zege heeft Lampard niets gebracht. Lampard wordt de elfde trainer die sneuvelt onder Roman Abramovich in zeventien jaar.

Reactie Abramovich
"De recente resultaten en prestaties voldoen echter niet aan de verwachtingen van de club", schrijft Chelsea op de clubsite. Abramovich vult aan: "Dit was een hele moeilijke beslissing, vooral omdat ik een uitstekende relatie heb met Frank en enorm veel respect voor hem heb. Onder de huidige omstandigheden denken we dat het beter is om van manager te veranderen. "

Tuchel
Thomas Tuchel is de opvolger van Lampard. De Duitser werd onlangs ontslagen bij Paris Saint-Germain. De 47-jarige trainer kwam in de zomer van 2018 naar Parijs en won twee landstitels, twee Franse bekers (Coupe de France en Coupe de la Ligue, beide dit jaar) en twee keer de Franse Supercup. Eerder was Tuchel in de Bundesliga trainer van Mainz 05 en Borussia Dortmund. De Duitser tekent een contract voor 18 maanden met een optie voor verlenging.

Clubicoon
Met Lampard zet Chelsea een waar clubicoon op straat. Als middenvelder speelde hij tussen 2001 en 2014 liefst 648 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 210 doelpunten maakte en 151 assists gaf. Hij won er ook drie keer de Premier League (2005, 2006, 2010) en veroverde in 2012 de Champions League.