<
>

PSV en Ajax gaan loodzware februarimaand tegemoet

Pro Shots

Januari is de toppermaand in de Eredivisie, maar voor PSV en Ajax zal februari niet veel eenvoudiger zijn. De enige twee Nederlandse ploegen die nog Europees actief zijn, krijgen een loodzwaar programma voor de kiezen.

PSV begint februari met een wedstrijd tegen FC Twente, waarna de bekerwedstrijd tegen Ajax volgt. De KNVB maakt nog bekend wanneer deze wedstrijd precies zal worden gespeeld. Dit zal in ieder geval op 9, 10 of 11 februari plaatsvinden.

PSV treft tussen de Europese wedstrijden met Olympiakos ook nog Vitesse, dat momenteel tweede staat in de Eredivisie. De maand wordt afgesloten in eigen huis tegen Ajax.

Voor Ajax begint de maand met een wedstrijd tegen FC Utrecht, dat er altijd op gebrand is om in Amsterdam te winnen. Tussen de Europese wedstrijden met de nummer twee van Frankrijk - Lille OSC - zit een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel hadden de Amsterdammers het lastig met Sparta en werd er slechts met 0-1 gewonnen. Nicolas Tagliafico kreeg in die wedstrijd een rode kaart na een half uur.