<
>

Advocaat twijfelt tussen Pratto en Jørgensen: "Spelers moeten het laten zien"

Pro Shots

Dick Advocaat weet nog niet wie hij gaat opstellen in de punt van de aanval voor de topper tegen AZ. In een persconferentie op vrijdag gaf de trainer van Feyenoord aan dat Lucas Pratto zichzelf nog niet als de onbetwiste eerste spits heeft laten zien. "Het zou kunnen dat ik Jørgensen voor een langere termijn wil zien spelen."

Toch werd de Argentijnse spits ook door Advocaat in bescherming genomen. "We moeten hem nu niet gelijk neerhalen. Hij heeft pas een aantal keer meegetraind. Dan kan je niet gelijk verwachten dat hij de sterren van de hemel speelt", aldus Advocaat. "Spelers moeten het laten zien op de trainingen en in de wedstrijden. Uiteindelijk is concurrentie altijd goed."

Kökcü ontbreekt, Johnston naar Wigan
Advocaat liet weten dat Orkun Kökcü zondag niet bij de wedstrijdselectie zit. Kökcü liep in december een voetblessure op en is daar nog altijd niet helemaal van hersteld. Overigens begon de 20-jarige middenvelder afgelopen woensdag wel in de basis voor het bekerduel met Heracles Almelo (3-2 zege). Daarnaast bevestigde Advocaat dat George Johnston op huurbasis vertrekt naar Wigan Athletic, dat actief is in de Engelse League One.

Ook is het nog maar de vraag of Justin Bijlow terugkeerd als eerste keeper. De 23-jarige doelman raakte in november geblesseerd aan zijn voet en keerde vorige week weer terug op het trainingsveld. Nick Marsman heeft zich ondertussen als een waardig vervanger laten gelden. "Dat deed hij bij FC Utrecht toen goed, en nu bij ons ook. Ik kan nog geen antwoord geven op de vraag of Bijlow meteen weer de eerste keeper is. Who knows", aldus Advocaat.

Een punt verschil
Verder beschikt Advocaat over een fitte spelersgroep tegen AZ, de nummer vijf in de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts een punt. "In een korte periode tegen dit soort tegenstanders spelen, is voor een voetballer alleen maar geweldig. Ik denk dat het weer een interessant duel zal worden om te zien waar we als ploeg staan."

Feyenoord - AZ zie je zondag om 16:45 uur LIVE op ESPN en ESPN Watch