<
>

Mening Schmidt over Nijhuis onveranderd, Sangaré en Boscagli twijfelgevallen

Ibrahim Sangaré Pro Shots

Het is nog onzeker of Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli zaterdag in actie kunnen komen tegen RKC Waalwijk. Trainer Roger Schmidt zei op het op wekelijkse perspraat dat ze vandaag en morgen bekijken of het tweetal fit genoeg is. Marco van Ginkel behoort wel weer tot de selectie. Een zichtbaar geïrriteerde Schmidt wilde niet teveel ingaan op de zaak Nijhuis.

Schmidt kan verder ook nog niet beschikken over Cody Gakpo en Mario Götze, die langere tijd aan de kant staan. "We hebben een kleine selectie. Dus het is nu ook moeilijk rouleren. Maar we proberen ook nu de spelers zo fris mogelijk te houden."

Met name Mario Götze wordt erg gemist bij PSV. "Hij is een verbinder op het veld. Hij kan zijn teamgenoten op ieder moment in stelling brengen. Hij staat altijd op de goede plek en is tactisch sterk. Hij is altijd aanwezig. Dat moeten sommige spelers nog leren."

Schmidt geïrriteerd

Vooraf gaf de de persvoorlichter van PSV aan dat zo lang het onderzoek loopt Schmidt niet in zou gaan op vragen over de rel tussen de trainer en scheidsrechter Bas Nijhuis na afloop van de wedstrijd tegen Sparta. Dat leidde tot gesteggel tussen de trainer en een verslaggever van de NOS, die toch wat wilde vragen over de situatie. "Volgens mij ben ik na de wedstrijd heel duidelijk geweest. Ik vind dat iedereen in het voetbal op niveau moet presteren. Spelers, maar ook scheidsrechters. Ik sta nog steeds achter die mening." Na doorvragen van de journalist zei de geïrriteerde Schmidt. "Dit is genoeg."