<
>

Manchester United wil Van de Beek niet op huurbasis laten gaan

Pro Shots

Manchester United wil Donny van de Beek deze winter niet op huurbasis laten gaan. Trainer Ole Gunnar Solskjær heeft aangegeven over de diensten van Van de Beek te willen blijven beschikken, zo melden bronnen aan ESPN.

Van de Beek moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten. De 23-jarige middenvelder kwam afgelopen zomer voor een transfersom van 39 miljoen euro over van Ajax en dat bedrag kan via bonussen nog oplopen naar 44 miljoen euro. Het prijskaartje schiep hoge verwachtingen, maar tot dusver begon Van de Beek slechts twee keer in de basis in de competitie.

Prijzenjacht
Toch heeft Solskjær laten weten dat hij nog altijd een belangrijke rol voor Van de Beek ziet weggelegd. Manchester United voert na ruim zeven jaar weer de ranglijst aan van de Premier League en is ook nog actief in de Europa League en het FA Cup-toernooi. Op meerdere fronten strijden The Red Devils dus nog mee voor de prijzen.

Mede vanwege het drukke programma is Van de Beek verteld dat een vertrek op huurbasis is uitgesloten. Begin januari gaf Solskjær al aan dat Van de Beek 'in veel wedstrijden dit seizoen het verschil gaat maken voor ons'. "Donny neemt het op tegen middenvelders met veel kwaliteit, maar hij heeft prima gespeeld als hij de kans krijgt. Soms zijn we te snel met conclusies", zei de 47-jarige oefenmeester destijds in aanloop naar de stadsderby tegen Manchester City in het League Cup-toernooi (0-2 nederlaag).

Nieuwe kans
Aanstaande zondag staat er een andere kraker op het programma voor Manchester United. Dan ontvangt United op eigen bodem namelijk rivaal Liverpool in de vierde ronde van de FA Cup.