<
>

Shirtje ruilen met Maxwell en spelen tegen Ronaldo: dit is het bijzondere verhaal van Misidjan

Virgil Misidjan Pro Shots

PEC-aankoop Virgil Misidjan is pas 27 jaar, maar heeft er al een lang buitenlands avontuur opzitten. Hij vertrok zeven jaar geleden bij Willem II voor een avontuur in Bulgarije. Daar werd hij vijf keer landskampioen en in de Champions League speelde hij wedstrijden tegen wereldsterren als Cristiano Ronaldo, Steven Gerrard en Gareth Bale.

Voor de destijds twintigjarige Misidjan was het een behoorlijke beslissing om Nederland vaarwel te zeggen en te tekenen bij het Bulgaarse Ludogorets. "Het was wel heel raar, ik had nog nooit gehoord van de club. Ik wist ook niet wat ik kon verwachten. Maar toen ze zeiden dat ik sowieso Europa League ging spelen bedacht ik me dat dit wel een hele mooie kans was. Ik heb die kans toen gepakt."

Spelen tegen sterren

Misidjan kreeg allesbehalve spijt van die keuze. Hij werd in Bulgarije vijf keer landskampioen en speelde grote wedstrijden in de Europa League én Champions League. De wedstrijd tegen Liverpool zal hem voor altijd bij blijven. "Dat je op het veld mag staan met spelers als Steven Gerrard, Mario Balotelli en Raheem Sterling, dat zijn natuurlijk geweldige namen." Zouden ze hetzelfde denken over Misidjan? De aanvaller moet lachen. "Ik denk het misschien wel. In de wedstrijden in de Europa League heb ik me van mijn goede kant laten zien. Met veel dreiging en mijn snelheid. Dus het zou me niet verbazen dat ze het ook over mij hebben gehad na de wedstrijd."

Misidjan stond namens Ludogorets ook tegenover het Real Madrid van Ronaldo. "Op het moment zelf dat ik langs Ronaldo liep had ik niet het gevoel van 'hé ik loop langs Ronaldo'. Maar na de wedstrijd praat je wel over hoe groot en snel hij is. Maar op het moment zelf wil je ook gewoon laten zien hoe goed je zelf bent."

Shirtje ruilen met Maxwell

Tegen Paris Saint-Germain liet Misidjan zich in 2016 van zijn beste kant zien. Hij scoorde met het hoofd de 0-1 en Ludogorets speelde uiteindelijk 1-1 gelijk tegen de grootmacht uit Frankrijk. Een enorme stunt in de Champions League. "Maxwell was toen mijn directe tegenstander. Na afloop liep ik naar hem toe om mijn shirt te wisselen. Dus ik nam zijn shirt aan en wilde daarna weer naar binnen gaan. Maar hij wilde mijn shirtje ook hebben haha."