<
>

Heracles Almelo versterkt zich met Schalke-spits Ahmed Kutucu

Pro Shots

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Ahmed Kutucu. De Turks-Duitse spits van Schalke 04 wordt voor een half jaar gehuurd. In Gelsenkirchen kwam hij nauwelijks aan spelen toe.

Kutucu kijkt uit naar zijn tijd in Almelo. “Ik heb goede gesprekken gehad met de club, weet waar Heracles Almelo voor staat en wat ze zoeken in een spits. Ik wil zo veel mogelijk spelen en doelpunten maken om het team te helpen. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Ook technisch directeur Tim Gilissen is blij met de komst van een nieuwe spits. “We hadden aangegeven onze aanval te willen versterken als zich een goede mogelijkheid zou voordoen. Met het vastleggen van Kutucu zijn we daarin geslaagd. Hij is een speler die voor zijn leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Hij kiest bewust voor Heracles Almelo om zich hier te laten zien. Daar zijn we trots op. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

De 20-jarige Kutucu nam vanmorgen afscheid van de spelersgroep van Schalke. Mogelijk heeft het vertrek van Kutucu te maken met de komst van concurrent spits Klaas Jan Huntelaar naar de Duitse club. The Hunter kwam eerder deze week over van Ajax en tekende voor een halfjaar om Schalke te behoeden van degradatie.

Heracles kan wel een aanvallende impuls gebruiken. Tot nu toe zijn spitsen Sinan Bakis en Adrian Szöke nog nauwelijks doeltreffend geweest. Bakis maakte vorig week pas zijn eerste competitiegoal tegen FC Emmen, maar was vervolgens wel meteen goed voor hattrick. Szöke staat momenteel op een competitiedoelpunt.