<
>

Bekerafgang Real Madrid tegen derdeklasser CD Alcoyano

ANP Photo

Real Madrid heeft in de derde ronde van het bekertoernooi van Spanje verloren van CD Alcoyano, dat speelt op het derde niveau. De veredelde amateurs wonnen na verlenging met 2-1.

Na reguliere speeltijd was het 1-1. Vlak voor rust kwam Real Madrid nog op voorsprong door een treffer van de Braziliaan Eder Militao. Hij kopte raak na een voorzet van Marcelo. Zo'n 10 minuten voor tijd maakte José Solbes gelijk.

In verlenging zette Juanan Casanova CD Alcoyano op voorsprong. De thuisclub speelde toen al met een man minder, na de rode kaart voor Ramón López. Juanan: "Ik zou het al niet kunnen geloven als we met elf spelers zouden winnen. Dat we met tien man winnen kan ik helemaal niet geloven."

Hoewel coach Zinedine Zidane niet zijn beste formatie opstelde, speelden bij Real wel de nodige 'grote' namen mee. Aanvoerder Sergio Ramos was niet van de partij. "Ik ben de trainer, de verantwoordelijkheid ligt bij mij", zei Zidane. "De spelers hebben van alles geprobeerd, maar het lukte niet."

"Nee, dat is geen schande", ging Zidane verder. "Dit is voetbal, daarin gebeuren zulke dingen soms. We moeten hierdoor niet in paniek raken. Het was een andere wedstrijd geworden als we het tweede doelpunt hadden gemaakt.

Real Sociedad versloeg wel een derde klasser, te weten Córdoba. De topclub won met 2-0.