<
>

De Kuip vol met spandoeken, elk met een eigen verhaal

De Kuip gevuld met spandoeken Pro Shots

Het blijft een bijzonder gezicht; meer dan 35.000 stoelen in De Kuip worden nu bedekt met spandoeken. Veel met gewoon een grappige tekst. Maar achter sommige spandoeken zit ook een verhaal. Zoals de doeken voor Jeffrey Prins, hij overleed vorige maand op 26-jarige leeftijd na een zware strijd tegen kanker.

Nick Prins, de broer van Jeffrey kijkt vol trots naar de doeken in de Kuip. "Die doeken zo, dat is enorm indrukwekkend. Die doeken van mijn broer maken me ook enorm trots."

Jeffrey, Feyenoord supporter in hart en nieren, overleed in december na een zware strijd tegen kanker. "Jef was een hele spontane gozer, heel liefdevol en hij stond altijd voor je klaar. Als je hem nodig had dan was die daar voor je. Hij heeft er alles aan gedaan om beter te worden, maar dat ging gewoon niet. Hij heeft een jaar moeten strijden maar uiteindelijk is de ziekte hem fataal geworden."

Feyenoord betekende veel voor Jeffrey, die veel in het stadion kwam. "Toen me hij nog niet eens kon lopen nam mijn vader hem al mee naar de Kuip. Daarvandaan is die liefde blijven hangen. Hij is ook altijd zelf nog blijven gaan tot het laatste moment dat het kon. Feyenoord betekende heel veel voor hem. Buiten het voetbal om was voor hem ook de gezelligheid gewoon het allerbelangrijkste en de vrienden die hij daar heeft gemaakt."

De vrienden van Jeffrey besloten een spandoek te maken in overleg met de familie. "De dag van de uitvaart, toen liepen we het laatste stukje met hem naar buiten. Toen stonden al zijn vrienden van Vak W daar klaar met het spandoek en fakkels. Dat heeft ons enorm geraakt.

Nu hangt het spandoek in de Kuip. "Elke keer als ik die spandoeken zie dan denk ik aan mijn broer, dat maakt me enorm trots."