<
>

Te Wierik definitief terug bij FC Groningen: "Alsof ik nooit ben weggeweest"

Mike te Wierik keert definitief terug bij FC Groningen. De 28-jarige verdediger heeft voor 3,5 jaar getekend bij de club die hij afgelopen zomer nog verliet voor Derby County. Te Wierik was ontevreden over zijn minieme rol bij Derby County en is nu dus weer terug.

"Alsof ik nooit ben weggeweest", reageert Te Wierik tegenover FC Groningen TV. "Ik ben blij dat ik terug ben. Het voelt vertrouwd als je de kleedkamer binnenloopt." Sinds het ontslag van Phillip Cocu was Te Wierik geen basisspeler meer bij Derby County. "Je bent er om te voetballen, dan kun je wel blijven zitten en geld pakken, maar daar ben ik teveel voetballer voor."

Te Wierik keek in Engeland veel voetbal, vooral de Eredivisie en FC Groningen. "Ik denk dat ik wel 15 van de 17 wedstrijden heb gezien."

Ervaring
Sinds zijn komst naar Groningen in de zomer van 2017 speelde de verdediger uit Hengevelde 95 officiële duels voor de Trots van het Noorden. In totaal is Te Wierik goed voor meer dan driehonderd wedstrijden in het betaald voetbal. En Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is in zijn nopjes met die ervaring. "We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan. Mike kan snel aansluiten bij de groep. Wij kennen zijn kwaliteiten en hij is bekend met onze manier van werken."

Groningen is blij dat er een ervaren Nederlandse speler wordt toegevoegd. "Met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd", besluit Fledderus.

Dinsdagochtend werd ook bekend dat linksback Thomas Poll wordt verhuurd aan FC Dordrecht.

Aanvoerder
Vanuit Nederland werd er door Heracles Almelo en Groningen getrokken aan Te Wierik, waarna hij zijn keuze liet vallen op de club waar hij twee jaar aanvoerder was. Sinds zijn vertrek is Arjen Robben eerste aanvoerder bij Groningen, al draagt Azor Matusiwa dit seizoen vaak de band.