<
>

'Huntelaar medisch gekeurd en tekent vandaag bij Schalke'

De terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04 is zo goed als rond. Freek Jansen van VI meldt dat de spits momenteel medisch wordt gekeurd bij Schalke en op korte termijn de transfer wereldkundig wordt gemaakt.

De 37-jarige spits traint waarschijnlijk vandaag voor het eerst mee en hoopt de ploeg uit Gelsenkirchen te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Dat zal echter ook afhangen van zijn fysieke gesteldheid. Hij bleef afgelopen zondag bij Ajax in de topper tegen Feyenoord in Amsterdam (1-0) aan de kant met een kuitblessure.

Oude liefde

De aanvaller uit Voor-Drempt stond voor een lastige keuze, want met een aflopend contract bij Ajax en een smeekbede vanuit Duitsland had de 76-international de keuze tussen twee liefdes om zijn carrière als speler af te sluiten. The Hunter speelde 6,5 jaar voor Ajax en 7 jaar bij Schalke.

Bij de Duitse club won hij in 2011 de DFB-Pokal, werd hij eenmaal topscorer van de Bundesliga, werd hij zes keer clubtopscorer en wist hij drie keer Champions League-kwalificatie af te dwingen. Hoe anders staat de ploeg van Christian Gross er dit seizoen voor. Die Königsblauen wonnen tot vorig weekend dertig competitiewedstrijden op rij niet, bijna een evenaring van het record van Tasmania Berlin uit de jaren zestig - dat 31 keer op rij niet wist te winnen.