<
>

Schmidt mist Gakpo en Götze in beker tegen FC Volendam

Pro Shots

PSV neemt het dinsdag zonder Cody Gakpo op tegen FC Volendam in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Ook voor Mario Götze en Nick Viergever komt het duel met de nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie nog te vroeg, meldt PSV-trainer Roger Schmidt.

Gakpo raakte zaterdagavond geblesseerd in het duel met Sparta en is volgens Schmidt enige tijd uit de roulatie. De hoofdcoach was niet te spreken over scheidsrechter Bas Nijhuis, omdat hij het moment van de blessure van Gakpo niet beoordeelde als overtreding.

"Vanzelfsprekend is ons doel om de volgende ronde te bereiken", zegt de coach die zijn ploeg zaterdag met 5-3 zag winnen bij Sparta. "Op een enkeling na is mijn ploeg hersteld van de inspanning die we tegen Sparta hebben moeten leveren. Na de laatste training kan ik bepalen welke spelers fit genoeg zijn voor een basisplaats."

Schmidt kent de tegenstander van dinsdag nog niet zo goed, maar dat vindt hij ergens ook niet zo erg. "Met FC Volendam treffen we een ploeg die we niet wekelijks aan het werk zien", zegt hij. "Dat is voor mij één van de charmes van bekervoetbal. Ik weet zeker dat zij zich tot de tanden toe zullen wapenen. In de vorige ronde deed De Graafschap dat en iedereen heeft kunnen zien dat zij het ons lastig gemaakt hebben. Mijn ploeg moet met die omstandigheden om kunnen gaan. Uiteindelijk telt maar één ding: kwalificatie voor de kwartfinale."