<
>

Nieuw stadion Feyenoord verre van zeker: "Een reële kans dat het niet doorgaat"

Algemeen directeur van Feyenoord Mark Koevermans gaf zondagmiddag een update over de financiële situatie van de Rotterdammers. De club is druk bezig met de plannen voor een nieuwe Kuip. Toch is er ook optie dat het niet doorgaat. “Er is ook een reële kans dat het niet doorgaat, dan moeten we in de Kuip blijven.”

De maximale som voor het nieuwe stadion is 440 miljoen euro. Daar moet voor de club een minimale fee uitkomen van 25 miljoen. Dit bedrag kan dan worden geïnvesteerd in de selectie.

Europees voetbal zorgt voor miljoenen

Naast het nieuwe stadion is ook het behalen van Europees voetbal van levensbelang voor de Rotterdammers. “Europa League levert ons al 7 á 8 miljoen op, laat staan de Champions League.” En ook transfers zijn belangrijk voor Feyenoord. “Wij moeten ook transfergeld gaan opbrengen en terug investeren in de selectie. Dat doet Ajax, dat doet PSV.”

Het geld van Feyenoord City, Europees voetbal en transfers levert Feyenoord dan veel geld op. “Als je dat allemaal bij elkaar optelt komen we in de buurt van Ajax.”

Aantal geïnteresseerde investeerders

Koevermans gaf zondagmiddag ook meer informatie over de stand van zaken van Feyenoord City, en over de mogelijke investeringsmaatschappijen die in Feyenoord wil stappen. “'We hebben ons businessplan, waar ook het stadion een deel van uitmaakt, in de markt gezet. Er zijn gelukkig al een aantal geïnteresseerde partijen. De kans dat het lukt is nu fifty-fifty. We gaan straks met die partij om tafel en dan moeten we kijken om welke bedragen gaat het en wat willen ze ervoor terug.”

Slot weet van financiën Feyenoord

Volgend seizoen neemt Arne Slot het stokje over van Dick Advocaat als hoofdtrainer van Feyenoord. Volgens Koevermans weet de nieuwe trainer wat hem te wachten staat. “We hebben Arne heel duidelijk de financiële situatie van de club geschetst. Het spelersbudget van de club kan gehandhaafd worden door heel wat aflopende contracten maar ook dat de focus op de jeugd moet zitten.”.

Ook over de transferperiode van aankomende zomer is Koevermans duidelijk. “Als er spelers moeten komen, die een transferbedrag nodig hebben, dan zullen we ook eerst moeten verkopen.”